مسعوداسکندري افزود: براساس فعاليتهاي باستانشناسي صورت گرفته تاريخ تقريبي سکونت در اين محوطه به هزاره هشتم يا نهم قبل از ميلاد يعني احتمالا دوران گذر از شکارگري به کشاورزي باز مي گردد.
وي خاطرنشان کرد:طي کاوش در چغا گلان يک تراشه چهار در دو متري در راس تپه ايجاد و تا عمق يک متري پيش رفته است همچنين همزمان با اين اقدامات تمامي اطلاعات و مواد فرهنگي به طور دقيق ثبت و ضبط شد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان ايلام تصريح کرد:از جمله يافته هاي اين تراشه مي توان به مصنوعات سنگي ،بقاياي استخوان جانوري،اشياءسنگي و گلي اشاره کرد.
اسکندري با بيان اينکه بيشترين تعداد يافته ها مربوط به مصنوعات سنگي است،گفت:اين مصنوعات شامل ابزارهاي سنگي،سنگ مادر ،تراشه ها و دور ريزه هاي حاصل از ساخت ميشود که جنس مصنوعات سنگي از سنگ چرت به رنگهاي جگري، خاکستري روشن ، شيري و زرد است.
وي با اشاره به اينکه در ميان اين مصنوعات سنگي ،ابزارهايي از جنس سنگ ابسيدين به رنگ سبز تيره و يا سياه وجود دارد،يادآور شد:در اين فصل کاوش نيز تعدادي اشياءسنگي بدست آمد که شامل هاون هاي سنگي و دسته هاونها از جنس سنگهاي رود خانه اي مي شود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان ايلام افزود:همچنين تعداد کمي اشيا گلي شامل دو پيکرک انساني هم بدست آمد که در حال مطالعه و بررسي سيستماتيک هستند.
اسکندري اظهار داشت: آنچه که از اين فصل کاوش بر مي آيد بيانگر اهميت و غناي اين محوطه مربوط به دوران نوسنگي است به همين دليل پژوهشهاي بيشتري نياز است تا بتوان توالي درستي از اين محوطه به دست آورد.
وي در پايان افزود: انجام تاريخ گذاري دقيق به روش کربن 14 در حال انجام است تا بتوان تاريخ مشخصي براي اين محوطه ارائه داد با اين حال تپه علي کش دهلران را مي توان نزديکترين محوطه مطالعه شده به چغا گلان دانست که از نظر گاهنگاري قابل مقايسه با آن بوده و شباهتهايي ميان اين دو وجود دارد./117
انتهای پیام/